Stichting Leergeld: sponsoren.
22-05-2019

Op deze pagina kunt u meer lezen over Stichting Leergeld. De stichting waar we tijdens de zwem4daagse geld voor inzamelen. Er staan ook nog wat tips om nog meer geld in te zamelen.

Dit jaar gaan we wederom geld ophalen om kinderen uit kansarme gezinnen de mogelijkheid te bieden een zwemdiploma te halen. Er zijn helaas nog heel veel gezinnen in Nederland en Veldhoven die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Zwemles voor de kinderen zit er dan ook echt niet in. In een waterrijk als Nederland kan dit zelfs levensbedreigend zijn!
​Dat is de reden waarom we er dit jaar voor hebben gekozen om Stichting Leergeld in het zonnetje te zetten. Zij regelen en organiseren heel veel om deze kinderen toch zoveel mogelijk aan de dagelijkse activiteiten mee te laten doen. Het geld wat tijdens de zwem4daagse op gehaald wordt, zal dan ook alleen besteed worden aan kinderen die een zwemdiploma gaan halen. Wij kunnen ons als zwembad geen beter doel voorstellen.


Hoe kun je nu sponsoren krijgen? Je kunt natuurlijk beginnen om geld te vragen aan je vader/moeder/oom/tante/buurman/buurvrouw voor de baantjes die je gaat zwemmen. Of gewoon iedereen die je kent. Bel bij ze aan en vraag of ze je willen sponsoren. Dat kan per baantje of voor een vast bedrag. Als je een speciale sponsorkaart wilt hebben, kun je deze ophalen bij de receptie van het zwembad.


Misschien kun je zelf ook iets verzinnen om geld te verdienen. Bijvoorbeeld: klusjes doen voor je vader/moeder, klusjes doen in de straat waar je woont, iets verkopen wat je zelf in elkaar zet (armbandjes bijvoorbeeld), ranja verkopen in de straat als het erg warm is buiten, cakejes bakken en deze verkopen aan de straat of deur aan deur, enz. Kijk maar eens hoe creatief je bent.

Degene die het meeste sponsorgeld bij elkaar heeft gehaald, wint een 12-badenkaart van Zwembad Den Ekkerman! Je kunt er zelf dus ook iets mee winnen.


Stichting Leergeld